Beste urenregistratie software in Nederland vergelijken

Keeping

Uren bijhouden met collega's of personeel

Gewerkte uren invoeren op basis van werkzaamheden

In een handomdraai uren inzien met overzichtelijke rapportages

Shiftbase

Automatische afronding

Automatische pauzeberekening

Automatische toeslagberekening

Rompslomp

Administreer je eigen urencriterium

Maak eenvoudig een factuur van gewerkte uren

Voor freelancer / zzp'er

Timechimp

Altijd overzicht in alle gewerkte uren

Snel en eenvoudig invoeren

Registreer ook verlof, ziekte en overuren

Simplicate

Controleer eenvoudig uren

Corrigeren gaat snel en eenvoudig

Keur direct alle uren goed, of beoordeel deze per project

Top 5 Urenregistratie software in Nederland

Bij urenregistratie of urenadministratie hou je het aantal gewerkte uren van een persoon aan een bepaald project of taak bij. Deze uren worden door jezelf bijgehouden of door je werknemer. Het bijhouden van de urenadministratie geeft je een duidelijk inzicht in hoeveel tijd er aan een bepaalde bedrijfsactiviteit besteed. Veel urenregistraties worden bijgehouden in excel maar om een goed overzicht te houden over de uren en fouten te voorkomen kan er ook gebruikt gemaakt worden van een online urenregistratiesysteem.

De doelen van urenregistratie zijn onder andere om aan te tonen bij de Belasting dat je het urencriterium hebt gehaald als zzp’er, om aan te tonen bij de klant hoeveel uren er voor die klant zijn gemaakt, om bij te houden hoeveel tijd een bepaald project heeft gekost of om bij te houden of een medewerker genoeg uren heeft gemaakt.

Keeping

keeping software

Keeping is een softwarebedrijf opgericht in 2017. Het hoofdkantoor bevindt zich in Enschede. Keeping is een softwaretool voor super eenvoudige urenregistratie. Met keeping kunnen ZZP’ers en teams gemakkelijk uren bijhouden voor allerlei doeleinden. Keeping heeft drie pakketten beschikbaar: Gratis, Plus en Enterprise.

Shiftbase

shiftbase software

Shiftbase is een softwarebedrijf in Zoetermeer opgericht in 2011 door Jurrien Strobel en Kars Frijters. De software is een oplossing in personeelsplanning en urenregistratie. Shiftbase is over de jaren heen uitgegroeid tot een van de bekendste namen binnen Nederland. Ruim 4.000 bedrijven maken al gebruik van Shiftbase. Shiftbase heeft vier verschillende pakketten: Free, Starter, Premium en Enterprise.

Rompslomp

Rompslomp is een softwarebedrijf in utrecht opgericht in 2011 door Jaap en Niels. Of je nu bouwvakker, grafisch vormgever of internet ondernemer bent, met Rompslomp wordt het maken van facturen en het doen van je boekhouding een stuk leuker. De software is ontwikkeld als een pakket dat precies aan de wensen van een freelancers/zzp’er voldoet. In 2022 is Rompslomp onderdeel geworden van Visma. Rompslomp heeft drie verschillende pakketten: Gratis, Plus en Pro.

Timechimp

Timechimp software

TimeChimp is een softwarebedrijf in Amsterdam opgericht in 2014. Het bedrijf helpt ‘saaie taken’ makkelijker en leuker te maken, zodat je tijd hebt voor de dingen die er echt toe doen in het bedrijf. TimeChimp heeft het allemaal van dagelijkse uren registreren tot geavanceerd projectmanagement. Timechimp biedt vijf verschillende pakketten aan: Free, Basic, Business, Professional en Enterprise.

Simplicate

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up uit Groningen opgericht in 2015. Naast het hoofdkantoor in Groningen is er ook een kantoor in Amsterdam te vinden. Simplicate maakt gebruiksvriendelijke CRM- en projectsoftware voor al meer dan 1.300 dienstverleners. Simplicate biedt drie verschillende pakketten aan: Get started, Professional en Ultimate efficiency.

urenregistratie

Waarom urenregistratie software?

Doordat je bij urenregistratie je uren schrijft weet je exact hoeveel uren er zijn gemaakt en hoeveel je de klant dus kunt factureren. Hierdoor krijg je dus voldoende inzicht en kan je direct een urenverantwoording meesturen. Ook kan je door urenregistratie realistischer plannen en ontdek je met welke diensten het budget wordt overschreden en waar je toekomstige offertes en planning op aan kan passen. Door het gebruik van urenregistratie krijg je dus meer ruimte om te focussen op waar het bedrijf het best in is.

Wanneer urenregistratie een belangrijk onderdeel is van de dagelijkse bedrijfsvoering is een urenregistratie app een middel om de gewerkte uren bij te houden. De app maakt het bijhouden van de gewerkte uren gemakkelijk en overzichtelijk. Vroeger hielden mensen hun uren bij in notitieboekjes of excel-sheets, dat kostte veel tijd en er werden vaak fouten gemaakt. Voor ZZP’ers zal een gratis urenregistratie app al genoeg zijn en hoeft het dus ook niet veel geld te kosten om je urenregistratie bij te houden. 

Welke functies heeft urenregistratie software?

 • Het totale werkrooster bekijken
 • In- en uitklokken
 • Beschikbaarheid opgeven
 • Duidelijk overzicht van de beschikbare medewerkers
 • Automatisch beschikbaarheid herinneringen versturen
 • Loonkosten
 • Verwachte omzet
 • Budget
 • Plus/min-uren worden automatisch berekend
 • Laat medewerkers zelf voor vervanging zorgen
 • Met goedkeuring van de planner
 • Medewerkers uitnodigen voor een dienst
 • Medewerkers zelf diensten laten inroosteren
 • Altijd een kloppend werkrooster
 • Duidelijk overzicht van de in te plannen diensten

Voordelen urenregistratie software

Voor een aantal beroepen is het essentieel om een urenregistratie te hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor ondernemers of ZZP-ers die op uurbasis werken voor een opdrachtgever. Andere groepen die hun gewerkte uren registreren zijn fabrieken, productiebedrijven, logistieke bedrijven en distributiecentra. Voor al die groepen is het belangrijk een accurate urenregistratie te hebben.

Voordelen van het gebruik van urenregistratie software is dat je precies weet hoeveel je de klant moet factureren, je overschrijdt tot 50% minder vaak het budget en je leert om realistisch te plannen. Daarnaast bespaar je veel tijd doordat de software overzichtelijk en eenvoudig is. De urenregistratie software kan ook als app op de mobiel gebruikt worden en aangezien je altijd een mobiel bij de hand hebt zal je minder vaak vergeten je uren te registreren. Urenregistratie software kan ook gekoppeld worden met je salarispakket waardoor de werktijden hier eenvoudig ingezet kunnen worden en je weer tijd bespaart.