Beste salarisadministratie software in Nederland vergelijken 

Nmbrs

Bespaar tijd met ongekend efficiënte salarissoftware

Automatiseren en stroomlijnen van HR en salarisprocessen

Lever de beste diensten

Employes logo

Employes

Zelf de controle

Meer inzicht

Uitstekende support

Loket

Ideale samenwerking

Aandacht voor je medewerkers

Slimmer verlof managen

BCS

Digitale loonstrook

Salarisadministratie software koppelen met HRM modules

Meerdere softwarepakketten

Exact

Helpt bedrijven groeien

Alle cijfers binnen handbereik

Snel een positieve impact maken

Top 5 Salarisadministratie software in Nederland 

Salarisadministratie of loonadministratie is het administreren van de werknemerskosten binnen een bedrijf en het uitbetalen van lonen aan het personeel. Daarnaast hoort het registreren van werknemersvoordelen zoals pensioen of winstdeling en de loonheffing doorgeven aan de belasting hierbij. 

Wanneer je personeel in dienst hebt, is het heel belangrijk om de juiste salarissen uit te betalen en de juiste loonheffing af te dragen aan de belasting. Om te zorgen dat dit goed verloopt is een goede salarisadministratie heel belangrijk. In je salarisadministratie worden alle financiële- en fiscale gegevens van het personeel bijgehouden zodat er goede loonstroken en jaaropgaven gemaakt kunnen worden voor het personeel. 

Personeelsadministratie is dan ook een heel belangrijk onderdeel van de salarisadministratie. Hierin neem je namelijk alle persoonlijke gegevens van je personeel op zoals NAW-gegevens, ID-gegevens en arbeidsovereenkomsten. Daarnaast maken de verlof- en verzuimadministratie hier onderdeel vanuit.  

Nmbrs 

Nmbrs is een kennisintensieve IT-dienstverlener opgericht in 2001. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam maar er staat ook een kantoor in Lissabon en Stockholm. Het bedrijf is gespecialiseerd in online HR- en salarisapplicaties en heeft haar strategie op basis van de nieuwste Microsoft-technieken uitgestippeld. Nmbrs is ontwikkeld om bij te dragen aan de optimalisatie van HR- en salarisprocessen bij klanten. Nmrs biedt geen verschillende pakketten maar één abonnement. 

Loket 

Loket is een HR- en salarisadministratie softwarebedrijf opgericht in 1919. Het hoofdkantoor is te vinden in Tilburg. Loket is een gebruiksvriendelijke software dat ervoor zorgt dat werkgevers en accountants zich weer op hun andere taken kunnen focussen. De software heeft ruim 100 koppelingen met andere bedrijfssystemen wat zorgt voor maximale optimalisatie. Loket biedt geen verschillende pakketten maar één abonnement. 

BCS 

BCS is een salarisverwerkingsbedrijf opgericht in 1978. Het hoofdkantoor bevindt zich in ‘s-Hertogenbosch. BCS combineert jarenlange ervaring in de markt, kennis van HR-processen en regelgeving, persoonlijke service én moderne HRM software. BCS is uitgegroeid tot één van de grootste salarisverwerkers van Nederland. BCS biedt 6 pakketten aan: Salaris, HRM & Salaris, Apployed, People Inc., Salaris plus en HRM & Salaris plus. 

Exact 

Exact is een softwarebedrijf gericht op de ondersteuning van organisaties opgericht in 1984. De hoofdvestiging bevindt zich in Delft. Paul Ramakers is sinds 2020 de CEO van het bedrijf. Exact maakt slimme bedrijfssoftware voor organisaties. Exact heeft twee verschillende pakketten: Salaris en HR & Salaris. 

Employes 

Employes is opgericht door Rob Kroezen en Marius van den Oever. Het is ontstaan vanuit een bestaand salarisadministratie-bedrijf waardoor alle salariskennis in huis is. Het bedrijf bestaat uit een team van 14 medewerkers waarmee ze klaar staan om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Employes is opgericht om jou als ondernemer in staat te stellen zelf je HR & salarisadministratie te doen. Employes biedt op dit moment drie pakketten aan: Salaris, Salaris & HR en DGA-verloning. 

Salarisadministratie

Waarom Salarisadministratie software? 

Door gebruik te maken van Salarisadministratie bespaar je op lange termijn geld en tijd. Met de slimme softwareoplossingen kun je tijdrovende processen zoals salarisberekeningen automatiseren. Vroeger moesten declaraties en verlofaanvragen handmatig geregeld worden maar met de huidige software kan dit hele proces geautomatiseerd worden. Daarnaast automatiseert het processen zoals het invoeren van mutaties tot aan het automatisch controleren op salarisverwerking. Ook wordt de kans op fouten verkleind door het gebruik van de software, hierdoor worden verkeerde gegevens niet meer zo snel worden overgenomen. Door je loonadministratie zelf te regelen door middel van de software heb je de kans als bedrijf meer betrokkenheid te creëren en een duidelijker overzicht te hebben.  

Welke functies heeft Salarisadministratie software? 

Salarisadministratie verloopt in 8 stappen: 

 1. De personeelsgegevens van de werknemer vastleggen 
 2. Afspraken over salaris en dergelijke vastleggen in een arbeidsovereenkomst 
 3. Alle uren en declaraties registreren
 4. Loonstroken maken en versturen 
 5. Het afdragen van de loonheffingen aan de Belastingdienst 
 6. De salaris aan de medewerkers uitbetalen 
 7. De jaaropgaven voor de medewerkers maken 
 8. De loonkosten opnemen in de boekhouding 

Daarnaast heeft Salaris een aantal belangrijke functies zoals:

 • Online loonstroken 
 • Salarischecker 
 • Verlof opnemen 
 • Werknemersloket 
 • Digitaal dossier 
 • Declareren 
 • Meerdere controles 
 • Proforma loonstrook 
 • Verlonen van alle CAO’s 
 • Voorschotverwerking 
 • Loonkostenoverzicht 
 • Rapporteren 
 • Werkkostenregeling 
 • Automatische trede verhoging 
 • Altijd toegang tot gegevens 
 • MSS & ESS software

Voordelen salarisadministratie software 

Aan geautomatiseerde salarisadministratie zitten veel voordelen verbonden. Een aantal hiervan zijn het besparen van tijd, verminderen van fouten en het behouden van een overzicht. Daarnaast kan je door de nieuwe apps veilig en efficiënt gebruik maken en dit combineren met HR software. Ook kan de Salarisadministratie gekoppeld worden aan een online boekhoudpakket.