Beste recruitment software in Nederland vergelijken

Recruitee

Recruitment proces automatiseren

Geef je sourcing kracht een boost

Organiseer je recruitmentproces

Zoho

Makkelijk te gebruiken

Gestructureerd inhuren

Effectieve communicatie

Bullhorn

Verhoog recruitment productiviteit

Verbeter de kandidaat ervaring

Maak betere bedrijfsbeslissingen

Ubeeo

Leverancier van recruitment software

Ubeeo ATS

Efficiënter en effectiever

Beehire

Eenvoudige collaboratie

Een totale view over al uw recruteringscampagnes

Pre-kwalificeer uw aanvragen automatisch

Top 5 recruitment software in Nederland 

Het doel van recruitment software is ondersteuning bij het managen en uitvoeren van werkzaamheden en processen bij het werven en selecteren van personeel. De software kan behulpzaam zijn voor medewerkers van de eigen organisatie of ingehuurd personeel dat nodig is voor commerciële activiteiten op het gebied van werving en selectie, uitzenden of detacheren. Er zijn meerdere vormen van software oplossingen van uitgebreide tot minder specifieke. Applicaties die gekoppeld kunnen worden met andere systemen en platformen horen bij een uitgebreid software systeem, waarbij software voor werving en selectie een onderdeel kan zijn van een breder inzetbaar HRM systeem of een ERP oplossing, behoort dit tot minder specifieke software. 

Recruitment software helpt met het automatiseren van de processen rondom het werven en selecteren van kandidaten voor vacatures en helpt met het samenstellen van de vacatureomschrijving wat het publiceren daarvan makkelijker maakt. Met de software kan nu automatisch in een interne en externe database gezocht worden naar kandidaten die de perfecte match zijn voor de vacature. 

Zoho

Zoho software

Zoho Recruit is een cloudgebaseerd wervingsplatform dat HR-teams en wervingsbureaus de digitale tools biedt die nodig zijn om rollen snel en efficiënt te vervullen. U kunt dit platform gratis proberen en het vereist geen software of gegevensopslag op locatie. Van kandidaten werven tot kandidaten voorbereiden op onboarding: Recruit helpt u uw hele talentpipeline te beheren vanuit één enkele app. De app is via webbrowsers beschikbaar op elk apparaat dat geschikt is voor internet of als mobiele app voor Android en iOS. Zoho heeft vier soorten abonnementen: Free, Standard, Professional en Enterprise. 

Recruitee

Recruitee is gemaakt om teams samen te brengen. Dat is waarom zij tools ontwerpen die jou helpen beter samen te werken met jouw team in het recruitmentproces. Meer dan 5000 bedrijven gebruiken de hiring software al om het werk beter te verdelen, hun processen te versnellen en samen hun teams te groeien. Recruitee heeft drie verschillende soorten abonnementen: Launch, Scale en Lead. 

Bullhorn

Bullhorn is wereldwijd marktleider in software voor de recruitmentbranche. Meer dan 10.000 organisaties vertrouwen op dit cloudgebaseerde platform van Bullhorn om de recruitment processen van begin tot eind naar een hoger niveau te tillen. Bullhorn levert cloudgebaseerde software om de volledige recruitment life cycle te ondersteunen van begin tot eind. Recruitment organisaties van klein tot groot vertrouwen op Bullhorn om talent te vinden en plaatsen, en een geweldige ervaring te leveren aan kandidaten en klanten waarmee zij dagelijks in contact zijn. Bullhorn heeft vier soorten abonnementen: Team, Corporate, Enterprise en Enterprise Plus. 

Ubeeo

Ubeeo is een leverancier van recruitmentsoftware opgericht in 2004. het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Ubeeo richt zich op het efficiënter en effectiever maken van het recruitmentproces van bedrijven. Het bedrijf kenmerkt zich als vasthoudend en creatief in de oplossingen die ze bedenken en bouwen. Ubeeo heeft geen verschillende abonnementen maar een alles-in-één systeem. 

Beehire

Beehire is de intuïtieve, alles-in-één software voor werving en employer branding die uw wervingsproces vereenvoudigt en versnelt. Het platform krijgt elke maand nieuwe functionaliteiten en verbeteringen op basis van de feedback van de gebruikers. Beehire heeft drie verschillende soorten abonnementen beschikbaar: Starter, Pro en Corporate. 

Recruitment software

Waarom recruitment software?

Het belangrijkste doel van een recruitmentsysteem is dat sollicitatieprocedures zo veel mogelijk geautomatiseerd uitgevoerd en afgehandeld kunnen worden. Door het gebruik van een recruitmentsysteem neemt de kans om de juiste kandidaten te vinden toe. Dit komt omdat je vanuit meerdere bronnen gebruik maakt van informatie over de kandidaat en de software helpt met het matchen van kandidaten bij de juiste vacature. Daarbij bespaart de software het bedrijf ook veel tijd en geld doordat de communicatie een stuk eenvoudiger gaat dan zonder het systeem. Een belangrijke vooruitgang door de software is dan ook dat de effectiviteit en efficiency van werving- en selectiewerkzaamheden hierdoor toenemen. 

Uw website kan met het recruitment systeem gekoppeld worden waardoor je meteen op de hoogte bent van actuele vacatures in het recruitmentsysteem. Daarnaast worden online sollicitaties ook automatisch door de software verwerkt. Via het dashboard in het recruitmentsysteem krijg je een duidelijk overzicht van statussen en actuele veranderingen waardoor het werving- en selectieproces constant gemonitord kan worden. Het is ook mogelijk om je vacatures via sociale media kanalen bekend te maken door koppelingen te maken, kandidaten kunnen hier dan eenvoudig op reageren. 

Automatisering van het recruitmentproces is erg belangrijk voor de meeste wervingsplatforms. Doordat de recruitment software taken zoals het analyseren van cv’s, het verstrekken van app-updates en het plannen van sollicitatiegesprekken overneemt blijft er meer ruimte over om een sterke relatie te ontwikkelen met kandidaten en klanten. 

Welke functies heeft recruitment software?

De meeste recruitmentsystemen hebben een databank, toegang tot online kandidaatprofielen, een koppeling met je HR-systeem, rapportage op maat en flexibel te beheren vacatures. Andere functies van recruitment software zijn onder andere: 

 •  Applicant Tracking System;
 •  CRM voor werving;
 •  Gezamenlijke werving;
 •  Wervingstechnieken;
 •  AI-support;
 •  Beoordeel en evalueer;
 •  Kandidaatervaringen;
 •  Kandidaten volgen;
 •  Automatisering van werving;
 •  Plannen;
 •  Tijdregistratie;
 •  Factureren;
 •  Mobiel toepasbaar voor beheerder en kandidaat;
 •  Meertaligheid

Voor wie is recruitment software interessant? 

Recruitment software is interessant voor iedere organisatie die kandidaten zoekt, werft en selecteert. Bij Recruitment software kan er een onderscheid gemaakt worden tussen corporate recruitment en software voor recruitmentbureaus, detacheerders en uitzendbureaus. 

Bij corporate recruitment software wordt intern gebruikgemaakt van de software bij de werving en selectie van het eigen personeel. 

Uitzendsoftware of detacheringssoftware wordt gebruikt om kandidaten te werven voor anderen of om personeel uit te lenen. 

Administratieve taken zoals urenregistratie of contractmanagement kunnen naast werving en selectie ook onderdeel uitmaken van de software.