Beste payroll software in Nederland vergelijken

ADP logo

ADP

Internationaal implementatieteam

Compliance-ready

Vertrouwde aanbieder

Deel logo

Deel

In-house specialisten op het gebied van fiscaliteit, salarisadministratie en juridische zaken

Flexibele betalingsmethoden om je team te betalen

24/7 in-app-ondersteuning

Remote logo

Remote

Krachtig platform

Ervaring van wereldklasse

Garantie op rechtvaardige prijzen

Protime logo

Protime

Gemakkelijke toegang

Beheer je eigen doelstellingen

Gemakkelijk te gebruiken

Humanwave logo

Humanwave

Gebruiksvriendelijke HR-software

Superhandige self-service app

Full-service salarisverwerking

Top 5 Payroll software in Nederland 

Payroll software helpt bedrijven bij het beheren van hun salarisadministratie en het verwerken van betalingen aan de werknemers. De software stroomlijnt de processen voor het berekenen en uitbetalen van salarissen, loonbelastingen, sociale verzekeringen en andere arbeidsvoorwaarden. Ook kan het integreren met andere systemen, zoals boekhoudsoftware en HR-software, zodat de gegevensuitwisselingen tussen verschillende afdelingen makkelijker verlopen. Over het algemeen kan payroll een nuttige tool zijn voor organisaties die hun salarisadministratie willen stroomlijnen, de nauwkeurigheid willen verbeteren en de efficiëntie van hun HR- en salarisadministratie processen willen vergroten. 

ADP 

ADP systeem

ADP is een uitgebreide internationale aanbieder van HMC-oplossingen in de cloud die HR, payroll, talent, tijd, belasting en arbeidsvoorwaarden samenvoegt. Het bedrijf is opgericht in 1949 en heeft een vestiging in Capelle aan den IJssel, Rotterdam en Amsterdam. ADP is al ruim 70 jaar koploper in het definiëren van de toekomst van zakelijke oplossingen. ADP heeft zes verschillende payroll- e n HR-software en oplossingen: ADP iHCM, ADP Global Payroll, ADP Celergo, ADP GlobalView Payroll, ADP Workforce en ADP Workforce Manager. 

Deel 

deel software

Deel is opgericht in 2019 door Alex Bouaziz en Shuo Wang. het bedrijf is gevestigd in San Francisco, Californië. Deel is opgericht om een verandering teweeg te brengen voor mensen overal door bedrijven in staat te stellen de wervingsgrenzen te elimineren, zodat iedereen, waar ook ter wereld, toegang heeft tot nieuwe kansen. Deel heeft drie verschillende pakketten: Aannemers, EOR-medewerkers en Directe medewerkers. 

Remote 

remote software

Remote is opgericht in 2019 door Job van der Voort en Marcelo Lebre. Het hoofdkantoor is te vinden in San Francisco in Californië. De missie van Remote is het aanboren van het enorme potentieel in de wereld ten behoeve van elk individu, elk bedrijf en elk land. Het hele team werkt online in landen overal ter wereld. Ze zijn gepassioneerd over wat voor gamechanger het is om die vrijheid te hebben. Remote heeft twee verschillende pakketten: Employer of record en Contractenbeheer. 

Protime 

Protime software

Protime is opgericht in 1995 door Peter s’ Jongers, Eric en Luc Timmermans en Piet Verstraete. Het hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, België. Protime levert tijd-optimaliserende technologieën en diensten aan. De oplossingen van Protime kunnen je helpen om de kostbare tijd van jouw werknemers te beheren en waarde toe te voegen aan hun dagplanning. Protime biedt geen verschillende pakketten aan maar één abonnement.

Humanwave 

humanwave software

Humanwave is een softwarebedrijf opgericht in 2014. Het hoofdkantoor is te vinden in Delft. Humanwave is begonnen als een startup in 2014, maar is door de jaren heen uitgegroeid naar het (t)huis voor alle HR- & salariszaken voor het mkb. Je kan bij het bedrijf terecht voor zowel HR processen, als de salarisadministratie én vragen vragen over HR en salaris. Humanwave heeft drie verschillende pakketten: Salaris-Software, HR-software en Salaris uitbesteden.

Payroll software

Waarom Payroll software? 

Payroll software kan organisaties helpen om hun salarisadministratie te stroomlijnen, efficiënter te werk te gaan en te voldoen aan wettelijke vereisten en regelgevingen. Daarnaast kan het gebruik van de software ook helpen om werknemers tevreden te houden doordat het hen meer controle en toegang geeft tot hun eigen gegevens. De software omvat de verwerkingen van salarisadministratie, belastingen, wettelijke regels en ander administratieve taken die belangrijk zijn voor het bijhouden van de financiële gezondheid van een bedrijf. Door de groei van technologie is dit process ingewikkelder geworden en hier kan payroll software bij helpen. 

Payroll software is dus een belangrijke tool voor elke organisatie die payroll-processen makkelijker wilt maken, efficiënter wilt maken en de nauwkeurigheid van gegevens wilt verhogen. Het bespaart de organisatie tijd en vermindert de kans op fouten, waardoor er meer tijd is om te concentreren op andere belangrijke aspecten binnen de organisatie.

Welke functies heeft Payroll software? 

Payroll software heeft verschillende functies die het proces van het beheren van de salarisadministratie van een organisatie vereenvoudigen. Een aantal hiervan zijn: 

 • Salarisberekening
 • Belasting- en wettelijke compliance
 • Bonussen 
 • Directe stortingen
 • Loonadministratie
 • Rapportage en analyse
 • Integratie
 • Verlofbeheer 
 • Self-service portal
 • Internationale betalingen 
 • Innen van pensioenen 
 • Beveiligde documenten opslag 

Voordelen van Payroll software

Het gebruik van payroll software kan veel voordelen bieden voor bedrijven, waaronder:

 • Efficiënter beheren van salarisadministratie 
 • Het automatiseren van taken 
 • Minimaliseert de kans op fouten 
 • Up-to-date salarisadministratie 
 • Voldoen aan wettelijke vereisten en regelgevingen 
 • Werknemers tevreden houden door meer controle en toegang te geven  
 • Het identificeren van trends en problemen binnen de salarisadministratie 
 • Kan integreren met andere systemen