Beste onboarding tools & software in Nederland vergelijken

Deel logo

Deel

In-house specialisten op het gebied van fiscaliteit, salarisadministratie en juridische zaken

Flexibele betalingsmethoden om je team te betalen

24/7 in-app-ondersteuning

sympa logo

Sympa

Human Capital Management

Talentontwikkeling

Haal meer uit jouw HR-data

Welder logo

Welder

Moderne functioneringsgesprekken met 10 gespreksmodules

Betrek alle medewerkers met een interactief community platform

Een snelle onboarding van nieuwe medewerkers

Personio logo

Personio

Alle HR-processen in één tool

Automatisering van routinematige taken

Persoonlijke klantenservice

bob_logo

Hibob

Inspireert groei

Zet mensen op de eerste plaats

Stimuleert cultuur

Top 5 Onboarding tools & software in Nederland 

Onboarding software is een softwaretoepassing die bedrijven helpt bij het automatiseren en stroomlijnen van het onboardingsproces voor nieuwe medewerkers. Het doel van onboarding software is om het proces van het introduceren van nieuwe medewerkers in een organisatie te verbeteren en te versnellen, en om de betrokkenheid van nieuwe medewerkers te vergroten.

Onboarding software kan bedrijven helpen om het onboardingsproces te stroomlijnen, de betrokkenheid van nieuwe medewerkers te vergroten en de productiviteit van nieuwe medewerkers te verbeteren. Door het verminderen van papierwerk en het bieden van een naadloze ervaring voor nieuwe medewerkers, kan onboarding software ook de werklast voor HR-medewerkers verminderen en de efficiëntie verhogen.

Deel

deel software

Deel is opgericht in 2019 door Alex Bouaziz en Shuo Wang. het bedrijf is gevestigd in San Francisco, Californië. Deel is opgericht om een verandering teweeg te brengen voor mensen overal door bedrijven in staat te stellen de wervingsgrenzen te elimineren, zodat iedereen, waar ook ter wereld, toegang heeft tot nieuwe kansen. Deel heeft drie verschillende pakketten: Aannemers, EOR-medewerkers en Directe medewerkers.

Welder 

welder software

Welder is opgericht in 2015 door Maarten Schellekens in Hutten. Het hoofdkantoor is te vinden in ‘s-Hertogenbosch, Noord-Brabant. Welder helpt bedrijven met het meten en verbeteren van de vitaliteit en betrokkenheid van medewerkers. Welder biedt vijf verschillende modules aan: MyVIP, MyCompany, MyNewJob, MyAcademy en MySurvey. 

Personio 

Personio is de moderne alles-in-één HR-oplossing voor het mkb. Investeer tijd in je medewerkers, zodat je onderaan de streep efficiënter omgaat met de tijd in jouw business. Voor de beste resultaten. Personio zorgt dat de HR-kerntaken die in elke organisatie moeten gebeuren zo eenvoudig en efficiënt mogelijk verlopen. Want als er iets misgaat, of als je te veel tijd kwijt bent aan het inregelen ervan, komen je strategische initiatieven nooit van de grond. Personio heeft drie soorten abonnementen: essential, professional, enterprise.

Hibob 

HiBob werd in 2005 opgericht door Ronni Zehavi en Israel David. Het doel van het bedrijf is om de werknemerservaring en de rol van HR te ontwikkelen. Hibob heeft over de hele wereld kantoren zoals: New York, Londen, Tel Aviv, Sydney, Amsterdam, Berlijn en Lissabon. Bob is het moderne HR-platform voor moderne bedrijven. Hibob biedt geen verschillende pakketten aan maar één abonnement.

Sympa 

Sympa is in 2005 opgericht door Keijo en Taina gevestigd in Utrecht. De applicatie zorgt voor een dieper inzicht in specifieke talenten en vaardigheden van individuele werknemers in bedrijven. Sympa heeft 150 werknemers verdeeld over 8 vestigingen in 5 verschillende landen. Sympa’s software wordt in meer dan 100 landen gebruikt en is beschikbaar in 22 talen. Sympa biedt geen verschillende pakketten aan maar één abonnement.

Onboarding software

Waarom Onboarding software? 

Het nemen van onboarding kan een verstandige keuze zijn voor organisaties die hun nieuwe medewerkers op een gestructureerde en efficiënte manier willen verwelkomen en integreren in de organisatie. De software heeft meerdere voordelen voor werkgevers, zoals het automatiseren van administratieve taken, het vereenvoudigen van het onboarding process en het verbeteren van de kwaliteit van de onboarding ervaring voor nieuwe medewerkers. 

Het gebruik van onboarding software kan dus leiden tot een efficiënter en gestructureerder onboarding proces, verminderde administratieve lasten en betere naleving van regelgeving. Ook kan onboarding software helpen om de betrokkenheid en productiviteit van nieuwe medewerkers te vergroten en de communicatie te verbeteren. Uiteindelijk draagt dit bij aan het succes van de organisatie en het verminderen van personeelsverloop. 

Welke functies heeft Onboarding software? 

Onboarding software biedt een breed scala aan functies die zijn ontworpen om het onboarding proces voor nieuwe medewerkers te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Hier zijn enkele veelvoorkomende functies van onboarding software:

 • Digitale onboarding documenten
 • Geautomatiseerde takenlijsten
 • Toegangsbeheer
 • Planning en coördinatie
 • Welkomstpakketten
 • Feedback en communicatie
 • Rapportage en analyses
 • Sociaal intranet 
 • Monitoren van de voortgang 
 • Feedback van medewerkers  
 • Onboarding workflows 
 • Integraties verschillende systemen 

Voordelen van Onboarding software

 • Stroomlijnen en verbeteren van onboardingsproces 
 • Meer tijd en middelen besparen door HR-medewerkers 
 • Meer betrokkenheid voor nieuwe medewerkers 
 • Automatisch gegenereerde takenlijsten en digitale documenten 
 • Geautomatiseerde processen 
 • Hogere retentie van nieuwe medewerkers 
 • Betere integraties in de organisatie 
 • Verminderen van fouten en miscommunicatie