Beste ATS software in Nederland vergelijken

Homerun

Organiseer je aanwerving

Werk samen met je team

Kom in contact met kandidaten

HROffice

Kwalitatieve kandidaten

Employer Branding

Verlaging wervingskosten

Mysolution

Software oplossing die voelt als een persoonlijke assistent

Overzichtelijke rapportages direct beschikbaar

Overleg met collega's via de chatfunctie

TestGorilla

Baansucces is voorspelbaar

Focus op de beste kandidaten

Alles voor de beste kandidaat-ervaring

Tool2match

Optimaliseer de candidate experience

Bouw een veilige database op

Verhoog het bereik van vacatures

Top 5 ATS software in Nederland

Een ATS (Applicant Tracking System) is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt wervings- en aanwervings behoeften elektronisch af te handelen. De software zorgt ervoor dat het kandidaatmanagement kan worden versneld en de tijd tot het invullen van een vacature wordt verkort. Een ATS helpt bij het vinden en in dienst nemen van kandidaten, het beheren van het wervingsproces en het automatiseren van de wervings- en bezettingsactiviteiten van het bedrijf. Het is een specifieke software die werkgevers en bureaus helpt het wervingsproces en de relatie met potentiële kandidaten effectief en efficiënt te gebruiken. 

ATS heeft meerdere benamingen zoals; recruitmentsysteem, recruitmentsoftware, werving & selectiesoftware, sollicitantenvolgsysteem, kandidaat volgsysteem of talent acquisitionsoftware.  

Homerun

Homerun is een softwarebedrijf in Amsterdam opgericht in 2014. Het bedrijf is opgericht door ontwerpers en heeft als doel het creëren van hoogwaardige ervaringen voor klanten en hun kandidaten. Homerun in een klein bedrijf met een team van 19 leden en heeft een meertalige ondersteuning in hun applicatie. Homerun heeft vier verschillende pakketten: Free, Light, Basic en Plus.

HROffice

 

HROffice is een softwarebedrijf in Heemstede opgericht in 2002. In 2016 is de HR Appstore voor HR-applicaties van diverse aanbieders gelanceerd. HROffice is dé leverancier van innovatieve en gebruiksvriendelijke HR-software op het gebied van Recruitment, Workforce Management, Interne Mobiliteit en Referral Recruitment. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Heemstede ook een kantoor in Utrecht. HROffice biedt geen verschillende pakketten aan maar één abonnement.

Mysolution

Mysolution software 

Mysolution is opgericht in 2005 door Jan Beekman, Reinier Nieuwenhuis en Arno de Haan. Het doel was een standaard creëren voor de automatisering van bedrijfsprocessen in de uitzend- en detacheringsbranche. Mysolution beschikt over een brede en jarenlange ervaring met staffingsoftware. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf Tanagram, OTYS en OneRecruit overgenomen. Mysolution biedt geen verschillende pakketten aan maar één abonnement.

TestGorilla

TestGorilla software 

TestGorilla is een softwarebedrijf in Amsterdam opgericht in 2019. Met behulp van TestGorilla besparen klanten waardevolle tijd, maken ze wervingsbeslissingen objectief en voorkomen ze verkeerde wervingen. De betaalbare testen vervangen subjectieve, incomplete en vaak opgeblazen cv’s met objectieve, betrouwbare en eerlijke resultaten. TestGorilla heeft vier verschillende pakketten: Free, Pay as you go, Scale en Business.

Tool2match

Tool2match is een softwarebedrijf in Tilburg opgericht in 2016. Het bedrijf zorgt ervoor dat je energie en tijd overhoudt voor je kandidaten, je collega’s en je eigen ontwikkeling. Tool2match is een volledige recruitmentproces AVG-proof tool die het werven efficiënter en effectiever maakt. Tool2match heeft drie verschillende pakketten: Gratis Demo, Vast Maandbedrag en Eenmalig Gebruik.

ATS software

Waarom ATS software?

Tegenwoordig is het noodzakelijk voor wervingsmanagers om een oplossing te hanteren die het hele wervingsproces stroomlijnt. Hierbij komt ATS in beeld, de software helpt talent te vinden, potentiële kandidaten te beoordelen, de sollicitatieprocedures te volgen en kandidaten aannemen. Er zijn twee belangrijke redenen waarom ATS software nodig is; het verminderd de hoeveelheid repetitieve en vervelende taken waardoor er meer tijd is voor belangrijkere taken en het geautomatiseerde systeem zorgt voor een betere wervingservaring en resultaten voor het bedrijf en de kandidaten.

Andere reden zijn dat het systeem de kwaliteit van de aanwerving verbetert, het de stress van de HR-afdeling en managers verminderd en wervingsteams door de verbeterde technologie steeds meer voordeel uit het systeem kunnen halen. ATS systemen en wervingtechnologie staan centraal in de huidige digitale opleving en zorgen voor een overvloed aan voordelen voor alle bedrijven.  

Welke functies heeft ATS software?

ATS heeft veel functies beschikbaar. Welke je precies nodig hebt is afhankelijk van de bedrijfsgrootte, het budget en de complexiteit van het wervingsproces. Een aantal van de ATS functies zijn:

 • Import en export van kandidaten
 • Kandidaat management
 • Posten op vacaturebanken
 • Zoeken op CV’s
 • CV’s verwerken
 • Automatiseren van taken
 • Traceren van interactie
 • Beheer van employer branding
 • Rapportage van statistieken
 • Mobiele werving
 • Samenwerkende teams
 • Dashboard voor werving analyse

Voordelen van ATS software

ATS is geschikt voor twee markten om te voldoen aan de veelzijdige branche: HR-afdelingen van bedrijven en personeelsbureau. Voor deze markten zitten er voordelen aan het gebruik van de software:

 • Het versnellen van het wervingsproces 
 • De kwaliteit van de kandidaten verbeteren
 • De kandidaat ervaring verbeteren
 • Het verlagen van de kosten per geworven medewerker
 • Het mogelijk maken van gezamenlijke werving
 • Versterken van het werkgeversmerk
 • Het herdefiniëren van werving statistieken
 • Het krijgen van hulp bij kandidaten vinden
 • Sollicitatiegesprekken eenvoudig plannen
 • Vacatures op meerdere vacaturesites plaatsen met één klik
 • Het verminderen van vooringenomenheid